Data installaties

Bekabelingsystemen voor netwerkinfrastructuren van bijvoorbeeld computer- en telefonie applicaties maken standaard deel uit van een elektrotechnische installatie. Mede door de steeds sneller wordende datanetwerken, het groeiende dataverkeer en intensief dagelijks gebruik neemt de belasting op het netwerk toe. Dit vraagt om een efficiënte, flexibele infrastructuur die van meet af aan geschikt is voor toekomstige uitbreidingen  tegen aanvaardbare kosten.

Een van onze specialismen is de aanleg van data-installaties met bijvoorbeeld glasvezel databekabeling, UTP Cat5e of Cat6. Deze aanduidingen staan voor de gegarandeerde snelheid van datatransmissie. Alleen wanneer ervaren monteurs het bekabelingsysteem monteren conform de installatie-eisen en alle componenten hieraan voldoen, worden deze snelheden ook gehaald. Wij testen en certificeren de installatie voor oplevering en u krijgt hier per aansluiting een meetrapport van.

Voor de componenten maken wij gebruik van het assortiment van Excel. Excel staat wereldwijd op nummer 2 op gebied van levering van datacomponenten.

Door vanaf het begin – zoals bij de nieuwbouw van een bedrijfspand bijvoorbeeld – te kiezen voor de juiste infrastructuur en het juiste bekabelingssysteem, bespaart u aanzienlijk op uw uitgaven op de langere termijn.

Wij adviseren en helpen u graag bij uw keuze en de aanleg van een toekomstbestendige data-installatie.